Kedves Ügyfeleink!

 

Amennyiben tervbe van véve kárpit tisztítás, és már nagyjából tudja, hogy mikor szeretné,

akkor rögtön telefonáljon, mert a munkák szervezése előjegyzés alapján történik,

és nehogy más valaki hamarabb lefoglalja azt az időpontot, amit Ön kinézett magának.

Az alábbiakban a leggyakrabban feltett kérdéseket olvashatják összegyűjtve.

Ha ezek olvasása után is lenne még kérdésük, bátran hívják a megadott telefonszámot, állunk a rendelkezésükre.

A szabályzat el nem olvasása, figyelmetlen elolvasása, illetve meg nem értése, nem mentesít a jogi felelőség alól.

Tényleg eredetiek a Galériában látható fényképek?

Igen, eredetiek! Az összes képet mi készítettük. Semmilyen módon nem lettek manipulálva.

AJÁNLAT: Ha bárki, akár egyetlen retusált képet is talál a Galériánkban, vállaljuk, hogy INGYEN kitisztítjuk az összes szőnyegét és bútorát!

Sőt az egész családjáét!

Mennyi időnként javasolt egy kárpittisztítás?

Erre van egy frappáns válaszom: Amikor már ciki vendéget hívni. És hogy kinek hol van az a határ, az teljesen egyedi...

Elszállítják a szőnyeget, vagy bútort?

Minden bútort a helyszínen tisztítunk, mert a kétszeri szállítás többe kerülne, mint maga a tisztítás. Továbbá azokat a szőnyegeket lehet a helyszínen tisztítani, amelyek rövid szőrűek, nem túl vastagok és tömöttek, összetételük műszálas, és a leragasztott padlószőnyegeket. Melyek a helyszínen nem tisztítható szőnyegek? A torontáli, ugyanis ez engedi a színét, ezt csak vegytisztítással lehet tisztítani. Ugyanez a helyzet a törtfehér színű gyapjúszőnyeggel is. A vékony selyemszőnyeget, faliszőnyeget, a rongyszőnyeget, valamint az olyan szőnyegeket sem lehet a helyszínen tisztítani, amelyeknek nincs tartásuk, ugyanis az igen erősen szívó gépünk felszippantaná. Ezeket onnan ismeri fel, hogy amikor Ön porszívózza, akkor már a háztartási porszívó gépek is felemelik. Továbbá a túlszennyezett szőnyegeket sem. Azokat a - mostanában divatos - több centi hosszú, sodort szálú szőnyegeket sem lehet, mert nem lehet belőlük rendesen kiszívatni a vizet, szárítókamrában kell őket megszárítani. Ezekben az esetekben kérem az alábbi számot hívni, vagy rákattintani a linkre.

Révész Zoltán. Tel:20/923-4564 www.szonyegtisztitok.hu

 

Poratka írtást végeznek?

Igen, minden esetben, felár és vegyszer nélkül, ugyanis 90C° -fokos vízzel dolgozunk, amit igen rosszul viselnek... De harcolni ellene teljesen felesleges. A poratkát teljesen kiirtani lehetetlen, mivel a tápanyagforrásuk az emberi hámszövet, a köröm, a szőr, de ugyanúgy kedvelik az állati szőröket és tollakat is, így mindig is jelen lesznek az életünkben, bármit is teszünk. Hiába tisztíttatja ki a szőnyeget, attól még ott lesznek az ülőgarnitúrán, az ágyán, székein, a ruháin, és fordítva. Ezért senkinek ne fizessenek poratka irtásért külön felárat egy fillért sem!!!

Akkor mit tehet, aki allergiás a poratkára? A saját tapasztalatomat osztom meg Önökkel. Először is nem a poratka ellen kell harcolni, hanem az ürüléke ellen,ugyanis az tartalmaz egy erősen irritáló fehérjét, ami allergizáló reakciót vált ki. Az én párom erősen allergiás a poratkára, elnézést, az ürülékére. Először vettem egy olyan "szuper" porszívót, "ami a Hepa szűrőjének köszönhetően a por 99,6%-át felfogja". Csakhogy ez messze nem igaz! Legalább is a porszívózás úgy nézett ki a páromnál, hogy egy tízes zsepi nem volt elég, annyira folyt az orra, könnye. Kín és szenvedés volt szegénykémnek. Kis tájékozódás után vettem egy vízszűrős porszívót,- nem takarító gépet!-, amiben porzsák helyett víz van. Az örvénylő víz annyira jól megköti a port, hogy most minden gond nélkül, vígan porszívózik, mert semmije sem folyik, az allergiás reakciók teljesen megszűntek! De nem mindegy, hogy milyen vízszűrös gépet vesznek. Ha felhívnak, szívesen elmagyarázom, hogy mire kell figyelni.

Van valahol telephelyük, ahova mi elvihetjük a tisztítandó szőnyeget vagy bútort?

Bútort kizárólag helyszínen tisztítunk.

Szőnyeg esetében kérem hívja kollégánkat: Révész Zoltán: 20/923-4564

Dolgoznak hétvégén?

Közületeknek, cégeknek igen, magánszemélyeknek csak sürgős esetekben, vagy ha hétköznap semmiképpen nem megoldható.

Vasárnap csak igen indokolt esetben, és megfelelő mennyiség esetén vállalunk tisztítást.

Dolgoznak éjszaka?

Rugalmasak vagyunk. Ha valamilyen oknál fogva csak ekkor lehet a tisztítást elvégezni, akkor megoldjuk. De ez erősen mennyiség függő.

 

Akkor jönnének tisztítani, amikor a gyermekem aludni szokott. Nem okoz ez problémát ?

Inkább az okoz problémát, amikor elmegyünk. :)

Mint ahogy a videóban is láthatják, remekül alszik a kisgyerek a monoton zajban, - közvetlenül a gép mellett !, - és amint kikapcsoljuk felébred.

Bármilyen bútorkárpitot ki lehet tisztítani?

Nem! Vannak úgynevezett víztaszító, vagy ahogy egyes eladók mondják; teflonos anyagok. Elméletileg ezek a szövetek nem koszolódnak, de a gyakorlat mást mutat. Ugyanúgy foltosak lesznek, mint bármelyik másik anyag. Viszont amikor tisztítanánk, a mi szerünket sem issza be a szövet. Márpedig anélkül nem tudjuk kiszedni a foltokat.

Az alábbi videón jól látható, hogy milyen egy víztaszító szövet.

Bármilyen foltot ki tudnak szedni?

Ilyen nincs! Aki azt állítja, hogy bármiből bármilyen foltot ki tud szedni, az hazudik! Vagy nagyon nem ért a kárpittisztításhoz...

Ugyanis egy folt eltávolíthatóságát nem a jellege, hanem a bútorkárpit összetétele határozza meg. A természetes anyagokat előszeretettel használják a mintás, nyomott bútorkárpitokhoz, mert tartósan megtartják a mintájukat.

Viszont amikor pl. ráborul a kávé és megszínezi, akkor annak a "mintáját" is tartósan megtartják ezen szövetek.

Továbbá! Mi a lehetetlennek tűnővel is megpróbálkozunk, de csodát tenni nem tudunk.

Volt olyan eset, amikor az ágy kint volt a teraszon, és a környék összes kutyája és macskája évekig azon élte az életét.

Gondolhatják hogy nézett ki...A tulajdonos egyszer rájött, hogy neki szüksége lenne rá, alvás céljára, és tisztítsuk ki, de újszerűre ám! Hát nem vállaltuk.

Vagy volt, hogy egy férfi a szobában, a szőnyeg egy bizonyos részénél evett-ivott, és még ki tudja, hogy mit csinált.

Azon a részen olyan 1-2 cm vastag, kb. 1 m átmérőjű fekete réteg volt. A fia már nem bírta nézni, és hívott minket, hogy tisztítsuk ki. Nos, mi inkább egy cserére beszéltük rá... 

De szerencsére nem ez a jellemző. A legtöbb gondot inkább az okozza, hogy a háziasszony arra gondol, majd Ő megcsinálja, ahogy a reklámokban látta, mert az úgy sokkal olcsóbb.

Elrobog a boltba, megveszi a legjobban reklámozott "csodaszert", és nekiáll a súrolásnak.

Pár óra múlva, holt fáradtan, és a folttal a helyén rájön:ez nem jött össze, és ekkor hív minket.

Csak sajnos ekkorra már egy (vagy több) vegyi folyamatot elindított. Ez befixálhatja a folt színét.

Rosszabb esetben még az anyagot is "megmarja", azaz egy világosabb folt lesz rajta. (Ugyanis a tisztítás egyik fő szabálya, hogy foltot soha nem tisztítunk, csak telibe az egészet!!!)

Általában 20 esetből 19-szer még ekkor is tökéletesen ki tudjuk szedni a foltot.

De néha előfordul, hogy ha elég erős "csodaszert" használ a háziasszony, vagy a próbálkozások során sok különböző szert is rálocsol egymás után a foltra, akkor - szerencsére ritkán -, de előfordul, hogy egy enyhe kontúrvonal visszamaradhat. Leginkább a tisztítandó szövet anyaga befolyásolja a végeredményt. Ugyan olyan folt az egyik anyagból tökéletesen kijön (pl.velúrhatású szövetből, másnéven Alcantara-ból), egy másik anyagon kontúrt hagy. Sajnos nincs 100% garancia arra, hogy minden folt tökéletesen kijön minden anyagból. Azonban a Galériában látható fotók is bizonyítják, hogy igen magas hatásfokkal dolgozunk.

Csak a rendszeresen karbantartott, és házilag nem tisztítgatott szőnyegen és bútoron várható el megfelelő végeredmény!

Adnak garanciát a tisztításra?

Nincs a világon olyan tisztító, aki garanciát ad arra, hogy egy több éves bútorból minden egyes foltot ki fog szedni.

A Galériánkban láthatják, hogy igen magas hatásfokkal dolgozunk.

De egy erősen túlszennyezett bútorkárpitnál előfordulhat, hogy egy-két folt nem jön ki tökéletesen, csak halványabb lesz, - főleg ha a háziasszony a foltokat megkezeli különböző csodaszerekkel. (Ecet, szódabikarbona, stb.)

Vagy olyan erősen színező anyag kerül rá, ami megfesti az anyagot, pl. zsíros pörköltszaft.

Használt bútorból vadonat újat csak kárpitos tud csinálni!

Ezért ha megrendeli a tisztítást, azzal elfogadja, hogy nincs garancia minden egyes folt eltávolítására.

Egy javaslat:

Ha valamilyen baleset folytán szennyeződés kerül a szőnyegre vagy kárpitra, ne próbálja meg eltávolítani semmilyen "csodaszerrel", hanem először szedje fel a nagyját, majd öntsön rá tiszta csapvizet, hígítsa fel a foltot.

Ezután itassa fel, majd annyiszor ismételje meg, amíg a felitatott víz már nem színeződik el a szennyeződés által.

De ne súrolja kefével tiszta erőből! Egy foltot nem fizikai erővel kell eltávolítani, hanem megfelelő vegyszerrel feloldani, és eltávolítani!!!

Az erős súrolás által csak megsérül a szövet: bolyhosodik, elvékonyodik, kifakul, ami már helyrehozhatatlan! 

Az nem baj ha foltos marad a szőnyeg vagy a bútorszövet. Mi később igen jó eséllyel teljesen el tudjuk távolítani a megmaradt szennyeződést, ha nem kezelgeti meg semmilyen szerrel.

Milyen technológiával tisztítanak?

Extrakciós technológiával dolgozunk (vegyszeres víz kijuttatása, majd visszaszívása).

  1. A durva szennyeződést (pl.: rágó, ragasztó, stb.) speciális szerekkel eltávolítjuk.
  2. Speciális, ipari tisztítószeres vizet a tisztítandó felületre hordjuk. (nem TV-ben reklámozott univerzális csodaszert vagy port használunk...) Gyakorlatilag ugyanúgy kimossuk a szőnyeget, vagy bútorkárpitot, ahogy Ön a mosógépével kimossa a ruháit. (Az említett hármas kombináció, valamint a lelkiismeretes munkavégzés biztosítja a lehető legjobb eredményt, amelyekből jó néhányat a Galériában is láthatnak.)
  3. Szükség esetén az adott textilnek, illetve szőnyegnek megfelelő eszközzel a szennyeződést fellazítjuk,(szőnyegnél a speciális gépeink valamelyikével.),.
  4. Ezután egy hatalmas szívóerejű, hárommotoros géppel kiszívatjuk a szennyes vizet, majd kellő számban megismételjük a mosást a szőnyegen és a kárpiton, amíg szemmel láthatóan minden koszfolt el nem tűnik.

Hogyan védik a lakásom tisztaságát és a padlót?

Először is utcai cipővel nem megyünk be a lakásába, hanem viszünk benti, váltó cipőt, aminek a talpa tökéletesen tiszta. Muszáj munkavédelmi cipőt használni, mert vízzel és árammal dolgozunk egyszerre, és ha ez a kettő véletlen keveredik, akkor nélküle rázós élményben lenne részünk...

Másodszor. Sajnos a gravitációra nem vagyunk hatással. A technológiából kifolyólag, azaz a szőnyeg vagy a bútor tisztításakor, a vegyszeres víz kipermetezésekor előfordulhat, hogy a vízpermetből valamennyi a padlóra, illetve a beszórt szövetből lecseppenhet a víz. A minőségi, jól lerakott és rendszeresen karbantartott fa alapú padlók ezt minden esetben gond nélkül kibírják, amíg a tisztítással végzünk.

Azonban igyekszünk ezt a minimálisra csökkenteni speciális védelemmel. Ez egy nagyon erős anyag, kis peremmel, ami pont elég ahhoz, hogy felfogja a vizet, tulajdonképpen egy mini medencét alkotva. Így nem folyik rá a víz a laminált padlóra, nem áll rajta.

A védő ponyva használatáról minden egyes helyszínen fénykép készül! ( Ugyanis volt olyan ügyfél, aki úgy próbált trükközni, hogy le akarta tagadni, hogy használtuk, majd velünk akarta kifizettetni a régebben megsérült padlójának felújíttatását. )

Érheti károsodás a tisztítandó szőnyeget, kárpitot?

Általában nem. Először is azért nem, mert mi profi ipari vegyszereket használunk, amelyek nem fakítják, ill. oldják ki a szőnyegek és a bútorok kárpitjának a színét.Másodszor pedig a jó minőségű szőnyeg vagy bútorkárpit nem engedi a színét, nem nyúlik ki, vagy megy össze a tisztítás közben.  Azonban Önnel is biztos előfordult már, hogy egy új ruha első mosásakor elszíneződött a mosóvíz, vagy rövidebb lett a nadrág szára. Viszont ez csak az első mosás után derült ki. Szerencsére igen ritkán, - évente egy-két alkalommal -, velünk is előfordul, hogy valamilyen elváltozás áll be a legelső tisztítás után.

Ez abból adódik, hogy a kedves ügyfél valamilyen olcsó(akciós?!) vagy nem megfelelően kezelt/festett szőnyeget vagy bútort vásárol, aminek gyenge minőségű az anyaga, annak a festése, és az első tisztításkor derül ki, hogy engedi a színét, esetleg foltos lesz.

Azonban van egy bútor, ami elég drága, de - saját tapasztalat alapján-, fura módon mégis engedi a szinét a tisztítás során. Ez egy Ligne Roset Togo termék. Ha ilyet szeretne tisztíttani erre készüljön fel! A színe nem fakul, a tisztítás után nem lesz világosabb. Csak az a gond, hogy nincsenek lábai, a szövet közvetlenül érintkezik a talajjal, ami ha elszíneződésre hajlamos, akkor a szinét engedő nedves kárpit a száradás ideje alatt azon maradandó károsodást okozhat!

Továbbá egyes szövetek - összetételtől függően - a víz hatására kismértékben összemehetnek esetleg kitágulhatnak,mint a ruhák mosáskor.

Rendszerint ez nem tartós, a száradás után visszaáll az eredeti állapot. 

A profi ipari gépünk hihetetlen erősen és hatékonyan visszaszívja a szőnyegből a szennyes vizet, de ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség valamennyi száradási időre.

A helyszínen, a tisztítást végző személy minden alkalommal tájékoztatást ad arról, hogy mit kell ahhoz tenni, hogy a kitisztított szőnyegek és bútorok milyen módon száríthatók meg a leggyorsabban. Pl.ajtók, ablakok kinyitása, ventillátorok, légkondicionálók bekapcsolása. Rendszeresen szembesülünk azonban az ügyfelek különböző ellenkezéseivel, kifogásaival. Pl. van 10 ablak a házban, de csak kettőn van szúnyogháló, és csak azokat hajlandók kinyitni, mondván;berepül egy-két légy, szúnyog. Vagy azt mondják, nem szeretik a huzatot. Vagy nem akarják bekapcsolni a légkondicionálókat, mondván sok áramot fogyaszt.  Nem minden nap történik tisztítás az Ön lakásában. A károsodás megelőzése érdekében inkább a szőnyeg, vagy bútor mielőbbi száradása legyen a cél! A tisztítás befejezésekor a kedves ügyfél miután meggyőződött arról, hogy a tisztítás úgy végződött, ahogy azt Ő szerette volna, és meg van elégedve a munka minőségével, azután kiegyenlíti a tisztítás számláját. Ezzel elismeri, hogy a tisztítás az Ő teljes megelégedésével végződött. A hatalmas szívóerejű profi ipari gépünk biztosítja, hogy a tisztítás végén a lehető legkevesebb víz maradjon a tisztított dolgokban. A távozásunk után a száradási időre azonban már nem vagyunk közvetlen behatással. Amennyiben nem tartja be a tisztítást végző személy szárításra vonatkozó utasításait, és pár nap múlva kellemetlen szagok, vagy más elváltozások állnak be, az a megrendelő felelőssége! 

A tisztíttatást, mint szolgáltatást mindenki csak a saját felelősségére veheti igénybe! A kitisztított szőnyegek és bútorok szárítása minden esetben a megrendelő felelőssége és kötelessége!

 Reklamációt 48 órán belül tudunk elfogadni. Ennyi idő alatt a száradási feltételek megteremtésével még télen is megszáradnak a kitisztított szőnyegek. (A bútorok már egy nap alatt is.) Ha mégsem száradnának meg, akkor a megrendelő nem tartotta be a szárításra vonatkozó utasításokat, ezért az ebből adódó kellemetlenségekért felelősséget nem tudunk vállalni!

Érheti károsodás a kő padlót?

A kőpadló esetében általában károsodásról nem beszélhetünk. A fényes felületeknél ideiglenes bemattulás szokott előfordulni, mikor a víz elpárolog, és az ott maradó tisztító szer maradvány rászárad. Ez rendszerint egy-két tiszta vizes felmosás után megszűnik. Igen ritkán előfordul egyes fényes, rendszerint nagyon sötét kőlapnál, hogy ez nem elég, mert nagyon rászárad. Ilyenkor folyékony Cif-es áttörlésre van szükség. A tapasztalat szerint ez tökéletesen eltűntet minden nyomot.

Kivéve a mészkőből készült járólapok esetében. Ezeken még a tiszta víz is maradandó nyomot hagy, ezért ilyen burkolaton nem vállalunk tisztítást!

Még úgy sem, hogy van speciális ponyvánk, amit a bútor alá tehetünk. Ugyanis a munkavégzés során amikor a vizes ponyván állunk nedves lesz a cipőnk talpa, és amikor ki kell lépnünk a kőre, akkor maradandó nyomot hagy. Vagy óhatatlanul lecsöppenhet a víz valamelyik eszközünkről a kőre, és foltos lehet. Vízzel dolgozunk, lehetetlen úgy dolgozni, hogy ne csöppenjen le víz.

Érheti károsodás a fa padlót?

A fa padlók esete kicsit bonyolultabb.

Sajnos a gravitációra nem vagyunk hatással. A technológiából kifolyólag, azaz a szőnyeg vagy a bútor tisztításakor, a vegyszeres víz kipermetezésekor előfordulhat, hogy a vízpermetből valamennyi a padlóra, illetve a beszórt szövetből lecseppenhet a víz. A minőségi, jól lerakott és rendszeresen karbantartott fa alapú padlók ezt minden esetben gond nélkül kibírják, amíg a tisztítással végzünk. De nem mindegy, hogy milyen fa padlóról is beszélünk.

Kezdjük a legproblémásabbal.

Olajozott parketta vagy padló: Vannak olyan mazochista emberek, akik a természetességre hivatkozva ilyet raknak le. Az egyik ügyfél mondta: "Bevállaltuk ezt a lakk nélküli megoldást...szép, természetes, nagyon bio, de még a lepergő tiszta vízcseppek is egyből örökkön tartó nyomot hagynak...

A bútorkárpitokon lévő szennyeződések nagy része zsiradék, ami az évek alatt rakódik rá a bőrünkről. Ezt zsíroldó szer használatával tudjuk eltüntetni. Viszont ez a padló olajozását is oldja, ami maradandó nyomot hagy. Lehetetlen úgy dolgozni, hogy egyetlen csepp víz se essen a padlóra. Ezért ilyen lakásban nem vállalunk tisztítást. Kizárólag egyetlen esetben. Csakis akkor, ha megfelelően le van védve a padló. Az ezzel kapcsolatos mindenféle vitát szeretnénk elkerülni, ezért az előkészítés nemes feladatát az ügyfélre bízzuk. Az érkezésünk előtt kérjük, fóliázza le a munkaterületet. De nem hártyavékony takaró fóliával, mert az egy pillanat alatt kiszakad, és befolyik alá a víz, hanem valamilyen erős, vastag fóliával.

Régi fajta lakkozott szalagparketta vagy hajópadló: Ezekkel semmi gond nem szokott lenni, azok még rendes fából készültek/készülnek. Valamint a lakkréteg megvédi a nedvességtől padlót. Kivéve, ha a lakkréteg már erősen megkopott. Ekkor azon a részen, ahol víz éri, sötétebb lehet a parketta. Rendszerint a száradás után újra kivilágosodik.

Ipari hulladék faőrleményből készült laminált padlók: Na, ezekkel már más a helyzet. Az a probléma, hogy a gyártók v. forgalmazók még a saját leírásukban is ellentmondó kijelentéseket tesznek. Pl: "A padlólapok felülete rendkívül ellenálló, ezért padlóviasszal kezelni, lakkozni teljesen szükségtelen." Majd pár sorral arrébb: " A felmosórongyot azonban mellőzzük, mert ez túl sok vizet juttat a padló felületére " Akkor ez most hogy is van...? Rendkívül ellenálló vagy nem....???

Azonban vannak korrekt leírások is. Pl. :Ha konyhába, előtérbe, nappaliba fektetjük a laminált padlót, szükséges az ún. Clicguard impregnáló anyagot használni, amit az illesztések közé kell tenni. Ez nem engedi, hogy két panel találkozásánál beszivárogjon a nedvesség és ezáltal megduzzadjon a hordozóréteg.

Mint fentebb említettük, és képekkel is illusztráltuk, speciális védő ponyva alkalmazásával fogjuk fel az esetleg lecsöppenő vizet.

Ez a módszer 99%-ig hatásos. Ugyanis még ekkor is kerülhet minimális vízpermet a padlóra, pl. mikor az eszközökről lecseppen a víz, vagy a cipő talpáról, amikor rálépünk a padlóra. Ez akkor okozhat gondot, ha Önnek valamilyen fa alapú - hajópadló, parketta, szalagparketta -, padlója van, és vagy olcsó, gyenge minőségű, régi, repedezett a lakkozása, vagy nincs rendszeresen víztaszító szerrel karbantartva. (Ha Ön sokat fizetett érte, az nem azt jelenti, hogy jó minőségű, gyárilag előre, kellően víztaszítóvá lett téve, hanem azt is jelentheti, hogy valamilyen távoli földrész helyi fafajtájából készült. Azonban ezt is rendszeresen karban kell tartani, ápolni kell!) A másik probléma, hogy nem szakszerű lerakás, vagy spórolás miatt az illesztések közé nem raknak vízzáró réteget, impregnáló anyagot. ( Clickguard impregnáló anyag, vagy enyv. ) Mivel ezen anyagok használatával történő lerakás időigényesebb, ezáltal drágább, ezt a folyamatot sokan kihagyják, mondván a nappaliba úgysem kerül víz. ( Ha tudnák milyen sok víztől felperdült laminált padlóval találkozunk a szobákban! Felborult váza, üveg, pohár, vasaló, túlöntözött virág, csőtörés, radiátor repedés, ajtón, ablakon befolyó esővíz miatt.) A legjobb ha minden szálat parketta ragasztó segítségével raknak le. Sajnos sokan bedőlve a kereskedő részéről hanyagul odavetett : Erre nincs szükség, ez bepattintós! - mondatnak, nem ragasztják össze a lapokat. De vízzáró réteget sem tesznek a lapok közé.

Ekkor jöhetnek a gondok.

  • Ha egy kellően nem ápolt vagy lerakott fa padlóra víz kerül, az elszíneződhet, azonban az pár óra múlva, amikor kiszárad, visszanyeri eredeti színét.
  • Néha elveszti a színét, bemattul a felszíne, de egy vixolás után ismét fényes lesz.
  • Viszont az is előfordulhat, hogy ha a szalagparketta nincs rendszeresen ápolva vagy szakszerűen lerakva, akkor a végei vagy az oldalai a víz hatására kissé felperdülhetnek, felpúposodhatnak. Ez viszont már nem áll vissza az eredeti állapotába. De megelőzhető! 

Nyomatékosan javasoljuk, hogy ha Önnek fa alapú padlója van, - pláne, ha laminált -, ott, ahol a tisztítást kell végezni, ha máskor nem is, de a megrendelt tisztítás előtt 1-2 nappal mindenképpen kezelje meg alaposan, - úgy, hogy a résekbe is bőven jusson -, valamilyen viaszos padlóápolóval, vagy padlóbeeresztővel, ami vízhatlanná teszi a padlót! Pár havonta ezt egyébként is meg kellene tennie, ha a lerakáskor kimaradt a rések, illesztések kiszigetelése. Ha ezt megteszi, semmilyen elváltozás nem lesz a padlóján a tisztítás után.

A peremmel ellátott védő ponyva tökéletesen felfogja a tisztításkor lecsöpögő vizet. Viszont a munka végén fel kell mosni, eltüntetni a tisztítás apró nyomait. Ha nem kezeli le a padlót, akkor a felmosás után sérülhet a felszíne.

Mi ezt nem tehetjük meg Ön helyett, a megérkezésünkkor nem állhatunk neki az aktuális negyedéves padló karbantartást elvégezni, azaz felfényezni, ill. vízhatlanná tenni az egész padlóját.

Ha a nem szakszerűen lerakott, illetve az elmulasztott ápolások miatt a tisztítás után valamilyen elváltozás áll be a padlóján, azért felelősséget nem tudunk vállalni, kártérítési igényt nem áll módunkban befogadni!  

Fontos figyelmeztetés! 

A szolgáltatás megrendelésével, illetve igénybevételével kijelenti, hogy elfogadja ezen korlátozott felelősség vállalásunkat, a fenti szolgáltatási feltételeinket!

Szükség van száradásra, vagy rögtön lehet őket használni?

Hát használni éppen lehet őket, csak vizes lesz az alsónemű, ha ráülnek. :) Komolyra fordítva igen, kell őket szárítani.

Amikor Ön kimossa a ruháit, és kiveszi a mosógépből, azok is vizesek, meg kell őket szárítani.

A bútorkárpitok esetében is szükség van száradási időre.

Van teendőm a bútortisztítást követően, miután Önök távoztak?

Igen. Biztos Önök is észrevették már, hogy néha előfordul, hogy a kimosott, kiteregetett ruhák alsó részéből egyszer csak elkezd csepegni a víz. Ez azért van, mert a gravitáció hatására a szövetben maradt víz összegyűlik az alján, majd amikor telítődik, akkor elkezd csepegni. Ez lejátszódhat a bútortisztítás során is. Hiába dolgozunk profi, ipari géppel, akkor is marad valamennyi víz a szövetben. Ezért a távozásunk után, - amikor már kivettük a bútor alól a vizet felfogó anyagot -, akkor még legalább egy óráig rendszeresen be kell nézni a kitisztított bútorok alá, valamint az ágynemű tartóba, és az esetleg ott megjelenő vizet feltörölni. A tisztítás alatt végig a lehető legnagyobb gondossággal védjük a padlót. A távozásunk után az esetleg lecsöppenő víz okozta kárért nem tudunk felelőséget vállalni!

Mennyi idő alatt száradnak meg?

Erre nem lehet egyértelmű választ adni.

Csak gondoljon arra, hogy ha Ön kimos nyáron, és kiteregeti a ruhákat, pár óra alatt megszáradnak, télen még másnap is nyirkosak. A brutális szívóerejű, hárommotoros gépünk hihetetlen hatékonyan visszaszívja a belevitt vizet a szőnyegekből. Azonban sok más tényező is befolyásolja a száradási időt:függ az anyagától, anyag vastagságától, a szennyezettség mértékétől - hogy hányszor kell végigmenni rajta -, a hőmérséklettől, van-e légmozgás, stb.

Télen is lehet tisztítani?

Ön nem szokott télen mosni? Dehogynem!

Kárpittisztításnál nem szokott száradási probléma fellépni télen sem, mert a profi gépünk igen alaposan kiszívja a kárpitból a vizet, valamint a fűtés miatt jóval szárazabb a levegő. Továbbá a levegő teljesen körbe tudja járni, ezért aránylag gyorsan megszárad. 

A helyszíni szőnyegtisztítás kapacitás hiánya miatt jelenleg szünetel.

Szőnyegnél viszont már más a helyzet. Mivel azok csak felülről tudnak száradni, továbbá a hideg padló nagyon visszahűti a szőnyeget, ezért hosszabb száradási idővel kell számolni!  A lakás belső hőmérsékletét jóval magasabbra kell beállítani, - minimum 25C°-ra, de inkább magasabbra! -.Ha van légkondicionáló, be kell kapcsolni, mert annak igen jó szárító hatása van. De egy állóventilátor is csökkenti a száradási időt. Csak arra gondoljon, hogy ha megfújja a szél a száradó ruhákat, akkor azok pillanatok alatt megszáradnak.  Ha ezen feltételek egyikét sem tudja biztosítani, akkor nem javasoljuk a szőnyegek helyszíni, télen történő tisztítását, mert bebüdösödhetnek. Főleg, ha hideg padlón fekszik a szőnyeg!

Van minimális mennyiség, amiért már kijönnek?

Nincs. Mi bármekkora mennyiségért elmegyünk Önhöz. Azonban mivel a városhatáron belül nincs kiszállási díjunk, hogy gazdaságos legyen egy helyszínre elautózni ezzel a drága üzemanyaggal, esetleg a dugóban üldögélni járó motorral, - ahelyett, hogy dolgoznánk -, mi mást találtunk ki, nálunk nem minimális mennyiség, hanem minimálisan fizetendő összeg van. Pl. egy darab fotel tisztítását listaáron nem tudjuk elvállalni, mert az érte kapott 2.500 Ft nem fedezné a költségeinket. De ha Önnek fontos az az egy bútor is, és látva a Galériában lévő fényképeket úgy dönt, hogy pont ilyen minőségi munkára van szüksége, és vállalja a most aktuális minimális 10 ezer forintos fizetendő összeget, akkor bármekkora mennyiségért elmegyünk Önhöz.

Még a mai napon meg tudják csinálni a tisztítást?

Mivel több napos előjegyzéssel dolgozunk, erre elég kicsi az esély. De ha nagyon sürgős a tisztítás, ne adja fel előre! Rendszeresen elő szokott fordulni, hogy valamelyik megrendelőnek váratlanul közbejön valami, és lemondja a tisztítást, és lesz pár lyukas óránk. Ekkor nekünk is jól jön egy váratlan megrendelés, amit hirtelen be tudunk szúrni.

Mennyi időn belül tudják megcsinálni a tisztítást?

Ez erősen időszak függő. Februárban, márciusban, kevesebb megrendelés van, melegben, nyáron, karácsony előtt több. Mint a Galériánkban is láthatja, igyekszünk profi munkát végezni. Ezért szerencsére az új megrendelőink száma folyamatosan emelkedik, a régiek újra visszahívnak, illetve másoknak is ajánlanak. Ha már biztosan tudja, hogy a hónap, vagy hét mely időszakában szeretné kérni a tisztítást, ne hagyja az utolsó pillanatra a megrendelést, hanem azonnal telefonáljon, hogy időben be tudjuk táblázni.

Az ingyenes kiszállás miatt muszáj ésszerűen megszervezni a tisztítások útvonalát, hogy pl. ne kelljen a II.kerületből elmenni a XVII.-be, azután meg vissza a XXII-be.

Az a gyakorlatunk remekül bevált, hogy megrendelés esetén felvesszük az adatokat, és mielőtt arra a környékre mennénk dolgozni, előtte 3-10 nappal visszahívjuk a kedves ügyfelet, és akkor beszélünk meg egy konkrét időpontot. Ennek az a nagy előnye, hogy így nem kell egész nap ránk várni, hanem szinte óra pontossággal meg tudjuk mondani az érkezésünk várható idejét, ezért Önnek sincs az egész napja lefoglalva. Sőt így a különleges kéréseket is jobban figyelembe tudjuk venni, mint pl. hogy reggel elsőként nála kezdjünk, mert este már aludnának a francia ágyon.

Ha Önt hazaengedik a munkahelyéről, akkor arra is van lehetőség, hogy a kért idővel előtte telefonon felhívjuk, hogy ekkor és ekkor várható az érkezésünk. Így tényleg csak a tisztítás idejére kell hazajönnie.

Van-e olyan körülmény ami lehetetlenné teszi a tisztítás elvégzését?

Igen. Az egyik például, ha a tisztítandó szőnyeg vagy bútor az emeleten van, és oda szűk-, vagy csigalépcső vezet. Mi nem kicsi, műszaki boltokban kapható 50 ezer Ft-os amatőr gépeket használunk! A legtökéletesebb eredmény eléréséhez azok nem elegendőek, ezért profi ipari gépekkel dolgozunk, amelyek igen méretesek és nehezek. Ha az emeletre a lenti képeken lévő lépcsőkhöz hasonlókon lehet csak feljutni, akkor a tisztítást sajnos nem tudjuk elvállalni, mert a szűk hely miatt a gépeink nem férnek el.

Bio tisztítás, Vegyszermentes kárpittisztítás???

Manapság divatos a "bio, természetes, egészség tudatos, vagy a vegyszermentes" szavakkal dobálózni.

Először is tisztázzuk a vegyszer fogalmát. Idézet:

"A legtöbb ember képzeletében a vegyszer a méregnek valamiféle szinonimája, a kémia szemszögéből nézve viszont minden anyag vegyszer! Olyan vegyi hatású, gyakorlati alkalmazású anyagok, melyeket minden nap használsz, otthon a háznál, előfordul az élelmiszerekben, kozmetikumokban, tisztítószerekben, stb. "

Tehát pl. az ecet, a só, a szódabikarbóna, vagy a széndioxid is vegyszer, noha az élelmiszeriparban is, de a takarítás, kárpittisztítás során is szokták használni őket.

Bio tisztítás.

Kezdjük ott, mi is az a bio.

Egy életstilus, ameklynek a célja az egészségünk és a Földünk kímélése.

A jelenlegi globális felmelegedést, a légkör szennyezését 80 %-ban az emberi tevékenységek miatti megnövekedett szén-dioxid kibocsátás okozza. Tehát az iparszerűen, nagy mennyiségben tisztításra használt szén-dioxidot én nem annyira mondanám bionak...

Ezért a személyes véleményem az, hogy olyan mint vegyszermentes kárpittisztítás nem létezik. A tiszta csapvíz nem oldja a zsírt, meg a koszt. Márpedig a bútorkárpiton, szőnyegen az van, ugyanis a napi használat során a bőrünkről zsír rakódik rá, abba pedig beleragad a levegőben szálló por, korom, a gyerek leönti, össze tapicskolja koszos kézzel. Lehet a szavakkal játszani, de valamilyen kemikáliát muszáj tenni a vízbe, ami feloldja a zsírt, meg a koszt. És ha a csapvízbe bármit belekevernek a tisztításhoz, akkor az már nem vegyszermentes kárpittisztítás!!!

A feladat inkább az, hogy olyat használjunk aminek a lehető legkevesebb a káros hatása van az emberekre és a természetre.

Mi nem állítjuk, hogy vegyszermentes technológiát használunk, mert igenis teszünk némi vegyszert a vízbe, ami feloldja a zsírt és a koszt. Viszont állítjuk, hogy a lehető legbiztonságosabb zsíroldó-, és tisztítószert használjuk, ugyanis az egész napos, folyamatos használat során sincs szükség védőkesztyű használatára, mert nem bántja a bőrünket. Mint minden tisztítószer ( Xi ) szemirritatív, - tehát ha szembe kerül, akkor csípi, mint pl. az otthoni hajsampon. Ja, és persze tilos meginni, de ennyi!

De igyekszünk még ebből is a lehető legkevesebbet felhasználni a speciális technológiánkkal. A fertőtlenítést elsősorban nem vegyszerekkel érjük el.

A mosógépben az előmosás programot használjuk, ami kedvező a rendkívül szennyezett ruhák mosására. A gép 90C°-ra fűti fel a vizet, ami felerősíti a mosás hatékonyságát. A profi kárpittisztítás során mi is ezt tesszük, ennyire melegítjük fel a vizet. Így a kórokozóknak esélyük sincs a túlélésre.

Továbbá a rendkívül magas hőfokú víz önmagában is kiváló hatékonysággal oldja a zsírt, ennek köszönhetően a tisztítószerből is lényegesen kevesebb kell.

Kihagytunk valamit?

Ha bármilyen egyéb kérdése lenne még, várjuk a hívását! Tel: +36-30/99-55-299