Kedves Ügyfeleink!

 

Amennyiben tervbe van véve kárpit tisztítás, és már nagyjából tudja, hogy mikor szeretné,

akkor rögtön telefonáljon, mert a munkák szervezése előjegyzés alapján történik,

és nehogy más valaki hamarabb lefoglalja azt az időpontot, amit Ön kinézett magának.

Kárpittisztító és padlószőnyeg tisztító technológia

Természetesen vizes technológiával történik a padlószőnyeg tisztítás. Másképpen nem is lehet profi tisztítást végezni. Vannak ugyan cégek akik száraz (?) tisztítást ajánlanak, de a saját tapasztalatom alapján az a személyes véleményem, hogy a hatásfoka meg sem közelíti a vizes tisztítás hatásfokát, bármit is állítanak róla ! Erre jó bizonyíték az alábbi eset. A lenti fényképek is a helyszínen készültek.

Kaptunk egy megkeresést padlószőnyeg tisztításra vonatkozóan a TOYOTA MATERIAL HANDLING HUNGARY kft.-től. A cég bérleti szerződése lejárt a bérelt irodában, amit vissza akartak adni a tulajdonosnak. A szerződés szerint az épület állapotát vissza kellett állítani az eredeti állapotára, többek között a padlószőnyegét is. Egy száraztisztítást alkalmazó cég végigment a szőnyegen, viszont a tulajdonos a végeredményt nem fogadta el. Az egyébként barnás alapszínű szőnyeg a száraztisztítás után a rajtamaradt kosztól szürkés árnyalatú maradt. A bútorok által a szőnyegen okozott benyomódások nem tűntek el. A görgős székek összetömörítették a szőnyeget, és azokon a helyeken kb. 1 méter átmérőjű szürkés-koszos lenyomódott területek maradtak, amelyek a száraztisztítás után semennyit sem javultak. Mi nem láttuk milyen volt előtte, de elmondás alapján kb. 10%-al lett tisztább a padlószőnyeg. A száraztisztítók azt mondták, hogy ez a maximum, amit ebből a padlószőnyegből ki lehet hozni...

Ezért a tulajdonos a bérlővel ki akarta cseréltetni a padlószőnyeg egy részét. Mivel 560 m2 első osztályú szőnyegről volt szó, aminek m2-e olyan 14.000 Ft, ezért milliós veszteséget kellett volna a bérlőnek elkönyvelni. Ekkor kaptunk a megkeresést, hogy tudunk-e segíteni. Elmentünk, és csináltunk egy próbatisztítást. A végeredményt látva a bérlő azonnal megrendelte az egész 560 m2 padlószőnyeg újbóli tisztítását a mi vizes technológiánkkal. Az átmosott szőnyeg szürkés árnyalata megszűnt, a lenyomódások tökéletesen eltűntek, a székek alatti összetömörödött szőnyeg újra fel lett bolyhozva. Szinte a gyári új állapotára sikerült visszaállítani, amibe a tulajdonos már nem tudott belekötni, így a bérlőnek nem kellett a szőnyeget kicserélnie. Viszont így már duplán fizetett a tisztításért, mert hitt a cég ígéretének, miszerint szárazon is ki lehet tisztítani egy koszos, lenyomódott, összetömörödött padlószőnyeget.

( A történet hitelességéről Kiss Lászlónál, TOYOTA MATERIAL HANDLING HUNGARY kft. szervizvezetőjénél lehet érdeklődni.)

Koszos padlószőnyeg előtte
Előtte

Koszos, letaposott, tömörödött padlószőnyeg a száraztisztítás után... Egy fénykép nem adja vissza az igazi állapotot, a valóság sokkal rosszabb volt. Amikor az egész szőnyeg egyben látszódott, akkor virítottak igazán a foltok. Nem is fogadta el a tulajdonos a végeredményt.

Tiszta padlószőnyeg utána
Utána

Tökéletesen tiszta, újra felbolyhozott, újszerű padlószőnyeg a vizes tisztítás után. Ebbe már nem tudott belekötni a tulajdonos, muszáj volt visszafizetnie a sokmilliós kauciót.

Tény, hogy nem lehet azonnal rálépni a szőnyegre a vizes tisztítás után, száradnia kell. Azonban a tapasztalatok szerint egy nap alatt simán megszárad a padlószőnyeg, ha a szárításra vonatkozó ajánlásainkat betartják. ( A fenti esetben is már másnapra száraz volt a padlószőnyeg, pedig alaposan meg kellett dolgoznunk vele! )

A várakozás egyébként sem szokott gondot okozni, mert a tisztítást - alkalmazkodva az ügyfél igényeihez -, hétvégén, szabadnapon, ünnepnapon végezzük el, ahogy nekik kényelmes.

Hogyan történik legtöbbször egy cégnél a padlószőnyeg tisztítás?

Jelenleg ez a leggyakoribb metódus:

  1. A cégvezető eldönti, hogy szükség van náluk egy padlószőnyeg tisztításra.
  2. Kiadja a feladatot, hogy keressenek valakit a feladatra.
  3. A megbízott személy az interneten keres több céget akik szőnyegtisztítással is foglalkoznak.
  4. Küld egy árajánlatkérő emailt a kiválasztott cégeknek.
  5. A cégvezető kiválasztja a legolcsóbb ajánlatot, -akik fűt-fát ígérnek-, majd megrendeli a tisztítást.
  6. Majd a tisztítás elvégzése után rosszkedvűen hallgatja a magyarázkodást, nézi a visszamaradt foltokat, amiről a tisztítók azt állítják, hogy kopás.

Mi nem így dolgozunk!

Ugyanis csak a lehető legjobb, profi munkát vagyunk hajlandók kiadni a kezünkből.

Ez azzal kezdődik, hogy elmegyünk és felmérjük a szőnyeg állapotát.

Az évtizedes tapasztalatunk segítségével már ránézésre meg tudjuk mondani, hogy milyen végeredmény várható.

Viszont mi felajánlunk mindenkinek egy ingyenes padlószőnyeg próbatisztítás lehetőséget.

Ezzel a megrendelő meggyőződhet a munkánk minőségéről, hogy a tisztítás díját nem hiába fizeti majd ki.

Valószínűleg nem a mi ajánlatunk lesz a legolcsóbb, mert csodák nincsenek! Mercedest sem lehet Suzuki áron venni!

Három féle képen lehet dolgozni: Gyorsan-Szépen-Olcsón. De egyszerre mindhárom nem megy!

A kóklerek az esetenként több száz m2 padlószőnyeg tisztítás megnyerésének céljából anélkül, hogy látnák a szőnyeget, olyan irreálisan alacsony árat adnak meg, hogy annyiért lehetetlen szépen, korrekten megcsinálni. Sőt néha még akkor is olyan alacsony árat mondanak, ha már felmérték, ( a tisztítás végén meg jön a magyarázkodás, mint a bal oldalon szereplő történetben).

Ők azok a rövid életű cégek, akik végigtarolják a piacot igen rossz hírét keltve a takarító szakmának, majd amikor már senki nem hívja őket, becsődölnek, majd más néven újra megjelennek. Mi azt szeretnénk, hogy legközelebb is bennünket hívjanak!

Amikor kivonulnak a munkaterületre, nem tudják alaposan kitisztítani a padlószőnyeget, sietni kell, mert ha lassan csinálják, akkor az órabéres dolgozók bére olyan magas lesz, hogy a tisztítás díja még azt sem fogja fedezi . Viszont egy - esetenként - több éve nem tisztított szőnyeget nem lehet gyorsan kitisztítani. Ugyanis a vegyszereknek is van behatási idejük, azt ki kell várni. A szennyezettebb helyeket többször is át kell mosni. A durva foltokat, pl. rágó, kávé foltokat speciális szerekkel ki kell szedni. A görgős székek által letaposott szőnyeg szálakat fel kell súrolni, hogy újra felálljon. Mindez elég időigényes feladat. De ezekre azoknak nincs ideje, akik irreálisan alacsony árat ajánlanak m2-ként, mert akkor veszteséges lesznek. Na ekkor jönnek a magyarázkodások, hogy a megmaradt foltok nem is koszfoltok, hanem kopások.

Viszont volt rá példa, hogy a cégvezető nem fogadta el a magyarázatot. Megkerestek bennünket, hogy ki tudjuk-e tisztítani a "kopott" szőnyegüket. Csináltunk bemutató, próbatisztítást, és lássanak csodát, eltűntek a "kopások"!!! Megbíztak a tisztítással, és tökéletesen, foltmentesre megcsináltuk az egészet. Csak ekkor már duplán fizettek. De muszáj volt kifizetni, mert az ügyfélkörükbe tartozó elegáns üzletembereket nem lehetett koszos szőnyegen fogadni. Vagy milliós kaucióról mondhattak volna le, mint a már említett bal oldali történetben.

Kérem tekintsék meg Galériánkban a szőnyegtisztítás pontnál a referencia munkáinkat. Mint láthatják, az igen durva szennyeződéseket is igen magas hatásfokkal tudjuk eltávolítani.

Nálunk nem nagyon van "kopás folt" a tisztítás után. Néha előfordul, hogy mégis marad valamennyi, de az abból adódhat, hogy nagyon nagy forgalmú a hely, ( pl. a bejárati ajtó előtti pár m2-es padlószőnyeg rész ), vagy ha nagyon elhanyagolnak egy padlószőnyeget és sok-sok évig nem tisztíttatják ki. Viszont ha ez várható, akkor ezt minden esetben még a fő tisztítás megkezdése előtt jelezzük a megrendelőnek, megmutatjuk a felmérés és a próbatisztítás során, és nem utólag fogunk magyarázkodni.

Ha a látott képek nem győzték volna meg Önöket eléggé a munkánk minőségéről, kérem nézzék meg a referenciáinkat. Közöttük megtalálhatják pl. az egyik legnagyobb megrendelőnket, a Krisztina Plaza irodaházat. Náluk több alkalommal, hat szinten már több ezer m2 szőnyeget kitisztítottunk.

Kérem, hívják fel Reck Adrien Projekt Managert, és kérjenek referenciát közvetlen tőle. Tel:20/460-2560

Egy megjegyzés. Szinten tartani mindig sokkal egyszerűbb és nem mellesleg ocsóbb! Elhanyagolt, vagy összetömörödött szőnyegnél, extra szennyezettség esetén magasabb ár várható!

Kapcsolat:

Nagy Ferenc

Tel.: 06/30-99-55-299

Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.