Kedves Ügyfeleink!

 

Amennyiben tervbe van véve kárpit tisztítás, és már nagyjából tudja, hogy mikor szeretné,

akkor rögtön telefonáljon, mert a munkák szervezése előjegyzés alapján történik,

és nehogy más valaki hamarabb lefoglalja azt az időpontot, amit Ön kinézett magának.

Többen kérdezik: kárpittisztítás szempontjából milyen bútort vegyenek?

 

 

Időnként bútorvásárlás előtt felhívnak olyan emberek, - akik tudatos vásárlók, előre gondolkoznak-, és megkérdezik, hogy mit javaslok, milyen kárpitozású bútort keressenek? Mivel rendszerint hosszú évekre veszünk kárpitozott kanapét, sarokülő garnitúrát, ezért nem mindegy, hogy a szövete mennyire tartós, és hogy milyen hatékonysággal tisztítható. Erre egyértelműen tudok válaszolni; az alcantara nevű kárpittal bevont bútort vegyék meg. Microfiber anyagnak is hívják.

Az Alcantara egy csiszolt bőrhöz hasonló, azzal szinte megegyező, igen kiváló használati tulajdonságokkal rendelkező textilanyag márkaneve, de 30–50%-kal könnyebb, mint egy azonos vastagságú bőr és rugalmasabb, jobb légáteresztő képességű is a bőrnél. Luxus ruházati termékek, nagyobb értékű járművek és  komolyabb bútorok, kárpitozására használják. A jó minőségű nehezen szakad, nem rojtozódik, nem kopik. Normál használat mellett szinte örök életű. Csak késsel, villával, ollóval és egy macskával lehet tönkretenni. Több száz fajta bútorkárpit létezik, de ez az egyetlen, amire telefonon keresztül, látatlanban azt merem mondani, hogy ha nincs rajta valamilyen nagyon extrém folt, akkor újszerűre meg tudom csinálni. Eddig 18 éves volt a legöregebb amit tisztítottam, és mikor kész lett, úgy nézett ki, mintha 1 (!) éves lenne. (A kárpittisztítás Galériában több alcantara tisztítást is láthat, milyen volt előtte, és utána. De az Árak menüpontnál az az extrém koszos fehér kanapé is alcantara volt, és újszerű lett.)

Több bútorgyártó cég is használja az alcantara-t, de sajnos mint minden mást, ezt is hamisítják. Én már rengeteget kitisztítottam, látom a különbséget, de sajnos nem tudom konkrétan elmondani, hogy melyiket válasszák. Annyit tudok javasolni, hogy több különböző gyártó termékét is nézzék meg, hasonlítsák össze. Arra kell figyelni, hogy minél vastagabb legyen az anyag. Csippentsék össze az ujjukkal, és az érezhetően bőrszerűen keményebbet válasszák. Az nem jó, amelyik olyan selyemszerűen vékony. Az sem az igazi, amelyiknél nagy ritkán vannak a mikroszálak.

Ekkor jön a következő kérdés, hogy ők is ki tudják tisztítani házilag? Rossz hírem van, házilag nem, de az ügyfelek visszajelzése alapján még a konkurencia jó része sem tudja tökéletesre megcsinálni. De hogy még jobban elkeserítsem Önöket, a többi kárpitot sem fogják tudni saját kezűleg kitisztítani, bármilyen bútort is választanak. Viszont az alcantara-t ha Önök nem is, de én minden alkalommal meg tudom csinálni. Egy ilyen kárpitos bútor úgy fog öröklődni a családban, mint egy ékszer, annyira tartós.

 

Többen kérdezik, hogy hogyan tartsák karban a bútorukat, a mi kárpittisztításunk után.

A profi kárpittisztítás után karbantartás házilag:

Miután ki lett tisztítva a kanapéja, vagy más bútora, akkor úgy tarthatja karban anélkül, hogy kárt okozna benne, hogy beszerez egy szenzitíves nedves popsitörlőt. Igen, popsitörlőt. Olyat, amiben nincs kenőcs, olaj, és egyéb zsíros anyag. Azzal könnyedén letörölheti a bútorkárpitra kerülő szennyeződéseket plusz víz, és egyéb vegyszerek nélkül. Nem biztos, hogy tökéletesen, maradéktalanul kijön. Lehet, hogy egy kis kontúr marad, de ami a legfontosabb, hogy nem csinál vele kárt, nem fixálja be a szennyeződés színét. És meg fog lepődni, hogy sokkal jobban működik ez a dolog, sokkal hatásosabb, mint bármilyen csodaszer.

Azután amikor a foltok száma már elérte az ingerküszöbét, hívjon bennünket, és újra kitisztítjuk a bútorát profi módon.