Kedves Ügyfeleink!

 

Amennyiben tervbe van véve kárpit tisztítás, és már nagyjából tudja, hogy mikor szeretné,

akkor rögtön telefonáljon, mert a munkák szervezése előjegyzés alapján történik,

és nehogy más valaki hamarabb lefoglalja azt az időpontot, amit Ön kinézett magának.

 

Segítség a sarokülő garnitúra méretének meghatározásához.

 

Sokan, sokféleképpen értelmezik a sarokülő garnitúrák méretezését. Az alábbi képek segítenek meghatározni, hogy kb. hány személyesnek is számít az Ön bútora. A sarokelem is önálló résznek számít. Mert bár nincs lábrésze, de van ülőlapja, és sokszor dupla a hátrésze.

Azt, hogy hány személyes egy sarokülő garnitúra, azt nem az ülőrész tagoltsága dönti el. Pl. az alábbi képen két részből áll, de ettől még nem két személyes, hanem négy, plusz a fekvőrész, amit félnek számítunk. Ha esetleg nagy párnák is vannak egy ülőgarnitúrához, akkor azok tisztítása külön kerül felszámításra, a méret és szennyezettség figyelembe vételével. Ugyanis ha szétterítenénk a kárpitjukat, akkor a felületük néha majdnem eléri a sarokülő teljes felületét. Egy-két kis díszpárnát grátisz kitisztítunk.

Egyedi esetek.

Vannak olyan egyedi tervezésű bútorok, amelyek formájuk, felépítésük folytán nem sorolhatók be a listaárak egyikébe sem. Ezek kanapék tisztítására a megtekintés után adunk árajánlatot.

Pl.ezek a fehér ülő alkalmatosságok egy nagy bank igazgatóságának előterébe készültek megrendelésre, és nem hasonlíthatóak egy kanapéhoz.

Vagy ennek az ülőgarnitúrának a tervezője úgy gondolta, hogy remek ötlet lenne azt minél több darabból összerakni. Az 5 személyes garnitúra 25(!), körben kárpitos elemből állt. Ez a kárpit tisztítás háromszor annyi ideig tartott, mint egy azonos méretű, normális garnitúráé. (Megjegyzem, elég hülyén nézett ki, hogy nem voltak az elemek egy vonalban, mert amikor valaki rájuk ült, azok mindig elmozdultak.)

Ez az ülő alkalmatossággal egybe tervezett kb. 6 m-es kárpitozott fal egy felújítás alatt álló szálloda szivarszobájába készült. Átadás előtt pár nappal egy háziállat több helyen széklettel és vizelettel beszennyezte.

Ezen egyedi kanapé tisztítása rendkívül kényes művelet volt. Ugyanis a kárpit rögzítése az alatta lévő részhez nem varrással, tűzéssel vagy gombos behúzással történt, hanem ragasztással. Mindenhol, még az ülőrész íves részén is. Félő volt, hogy az ipari tisztító gép nem gyenge szívó ereje a kárpit tisztítás során elválasztja a szivacstól, ezért hólyagos lesz, lógni fog a kárpit.

Már csak azért is rendkívül veszélyes mutatvány volt,

mert a kárpitozott fal 5.000.000 Ft-ba került...

De sikeresen megoldottuk a feladatot!

 

Minimális kárpit tisztítás vállalási mennyiség.

Nálunk fordított a helyzet. Nem minimális mennyiség, hanem minimálisan fizetendő összeg van.

Mivel Budapest és Budaörs városhatárán belül nincs kiszállási díjunk, ezért hogy gazdaságos legyen egy helyszínre elautózni ezzel a drága üzemanyaggal, esetleg a dugóban üldögélni járó motorral, - ahelyett, hogy dolgoznánk -, muszáj valamilyen határt húzni, így nálunk minimális fizetendő összeg van. Pl. egy darab fotel tisztítását listaáron nem tudjuk elvállalni, mert az érte kapott ezer-párszáz forint nem fedezné a költségeinket.

Ha Ön látva a Galériában lévő fényképeket úgy dönt, hogy pont ilyen minőségi munkára van szüksége, és vállalja a most aktuális minimális 10 ezer forintos fizetendő összeget, ami magában foglalja a kiszállást is, akkor bármekkora mennyiségért elmegyünk Önhöz, akár egy db. kis kanapéért is.

 

Túlszennyezettségi felár 

Nagyfokú, ill. extrém szennyeződés esetén egyedi ár kerülhet felszámításra! a kárpit tisztítás során. Ha ilyen esettel találkozunk, és látunk esélyt a megfelelő végeredményre, akkor először egy kis darabon - ingyen - egy próbatisztítást csinálunk, hogy a kedves ügyfél meggyőződhessen a munkánk minőségéről, hogy nem fog hiába fizetni. Ez után közöljük, hogy mennyiért tudjuk a teljes kanapé tisztítást elvégezni. Ha az ügyfél elfogadja, elvégezzük, ha nem, akkor békében elválunk egymástól. Azt hiszem, ennél korrektebb ajánlat nem létezik!

Az, hogy mi számít túlszennyezettnek, az elég szubjektív dolog. (Az erősen dohányos lakásban lévő kanapé is a túlszennyezettségi kategóriába tartozik, amikor a nikotintól okkersárgás lesz a visszaszívott víz. Még akkor is, ha nem annyira foltos.)

Az alábbi képek lehetnek viszonyítási alapok. Ezt a kanapét már nem csináltuk meg alapáron, annyi kellett rajta túlórázni, mire újra hófehér, kontúr és foltmentes lett...

 Kárpit tisztítás áraink:

 Kiszállási díj Budapesten belül, és Budaörsön nincs!

A rosszindulatúak megjegyzéseivel szemben nem azért, mert be van építve az árba, hanem azért tudjuk elengedni, mert úgy tervezünk meg egy útirányt, hogy több, pár kilométeres körzetből érkező megrendelést összeszervezzük egy napra. Így jelentősen csökkenthető az egy főre eső kiszállási költségünk, valamint a kiszállásra fordított üresjárati idő.

Az árak a parkolási költséget nem tartalmazzák!

  

Bútor kárpit tisztítás normál bútorszövet esetén:

Fotel vagy kanapé, 3+2+1 vagy L alakú ülőgarnitúra ülőrészenként, heverő, ágy fekvőrészenként: 3.000 Ft

A nem átlagos bútorszövetek tisztításának árait lásd. alább.

Irodai szék tisztítás:

500-2.500 Ft/db között

Az árban az irodai székek komplett tisztítása benne van. Ez azt jelenti, hogy a tisztításakor nem csak a szövetes részt csináljuk meg, hanem az esetlegesen a hátlapon lévő műanyag részeket is, valamint a karfák zsírtalanítása is megtörténik. Illetve a legmodernebb 3D-s székek esetén a beállításokhoz való, az ülőlap alatt lévő és onnan kilógó összes emelentyű és tekerentyű portalanító lemosása, a névjegykártya tartó, valamint a műanyag elemek cseppmentes száradását biztosító utókezelés is benne van az árban.

Ez apróságnak tűnhet, de rendkívül fontos! Ugyanis baromi rondák lesznek a fekete műanyagok, ha ez elmarad. Mint az alábbi esetben. Előttünk valakik ezt a kezelést valamilyen (?) okból nem csinálták meg, és ilyenek lettek a székek fekete műanyag részei a száradás után...

 foltos irodai szék 1foltos irodai szék 2foltos irodai szék 3

Pontosabb kárpit tisztítás árajánlathoz kérem küldjön képet a székekről. Kellene nagyon közeli kép magáról a kárpitról, és "egész alakos" képek elölről-hátulról a székről.

Szőnyegtisztítás háztól-házig:

1.290 Ft/m2-tól is 

Padlószőnyeg tisztítás helyszínen:

690 Ft/m2. A folyamatosan érkező bútorkárpit tisztítás megrendelések miatt magánszemélyek részére a HELYSZÍNI szőnyegtisztítás kapacitás hiánya miatt visszavonásig szünetel!

Padlószőnyeg tisztítás cégek, közületek számára:

Irodákban megfelelő szellőzés mellett egész évben végezzük. Megtekintés illetve egy padlószőnyeg próba tisztítás UTÁN árajánlat.

Amennyiben nem kér előzetes árajánlatot, utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni a kiszámlázott összeg miatt.

690 Ft/m2  a listaár. 

Már 100 m2 felett is van kedvezmény, de folyamatos megrendelés vagy nagyobb mennyiség esetén még nagyobb kedvezményt adunk! 

Viszont túlszennyeződés esetén 20% felár is felszámításra kerülhet, amennyiben látunk reális esélyt egy elfogadható minőség elérésére, és elvállaljuk a tisztítását! 

Nem átlagos, pl. velúrhatású, (microfiber, mikroszálas) bútorszövetek, luxus bútorok és a forgatható párnás bútorok, kanapék esetén az árak:

 

Forgatható párnás bútorok:

Vannak olyan kanapék, - a bal oldalon látható sarokülő garnitúrákkal ellentétben-, ahol a szövettel borított keretben külön, kivehető párnák alkotják az ülőrészt és a háttámlát.

Ráadásul ezek rendszerint forgathatók is.

Ez azt jelenti, hogy a hagyományos kanapékkal szemben, - ahol fix az ülő- és hátrész -, hogy kétszer annyi szövet van, és rendszerint kétszer annyira koszos is, mert amikor a párnarész egyik fele elkoszolódik, akkor megfordítják, hogy a tiszta része kerüljön felülre, és csak akkor kérnek kárpit tisztítást, amikor már az is koszos lesz.

Így ezekkel a kanapékkal lényegesen több a munka.

Ezért ezek tisztítása a szennyezettségtől függően 3.000-4.500 Ft, ahány személyes, és attól függően, hogy csak az egyik része kivehető párnás-e, -pl. a háttámlája-, vagy mindkettő, azaz az ülő és a hátrésze is.

Mint a képen is látható, annyi párna van egy ilyen 3+2-es ülőgarnitúrához, hogy azok anyagából még egy ugyanilyen kanapé kijönne.

Natuzzi, Velúrhatású, - Alcantara, NovaLife, Novastar, Carabu kanapé tisztítás:

Alcantara tisztítás

3.000 Ft / ülőhely.

Gyakorlatilag szinte az újszerű állapotára tudjuk visszaállítani a bútorkárpitot, mivel az Alcantara tisztítása a fő specialitásunk.

Referenciaként tekintse meg: vagy ezen oldal, bal alján lévő fehér kanapét, vagy a Galéria, harmadik oldal, harmadik-negyedik sorát.

(Kivéve, ha a tulajdonos mindenféle kárpittisztító "csodaszerrel" megpróbálta a foltokat eltüntetni. Általában még így is sikerül tökéletesre kitisztítani, de ha elég erős "csodaszert" használ - szerencsére igen ritkán - visszamaradhat enyhe kontúr vonal.)

Novalife, Nova Star, és az összes többi hasonló kinézetű, tapintatú velúrhatású anyag tisztítás:

Így néz ki a Nova Life, de hasonló, magában mintás a Carabu, és a Novastar is:

.

Szennytaszítóként adják el őket a kereskedők, de ez messze nem igaz! (Különben most nem nézegetné az oldalunkat, keresve valakit, aki kitisztítaná a bútorát.)

Rendszerint úgy verik át az ügyfeleket, hogy amikor a potenciális vevő bemegy a bútor boltba, az eladó a szeme láttára egy golyóstollal összefirkálja a kanapét, majd egy vizes ruhával letörli, és az eltűnik. Ekkor az ügyfél már rohan is a pénztárhoz mondván,- Ilyen bútor kell neki a gyerekek mellé.

Az igaz, hogy ha ráborul valamilyen folyadék vagy étel, akkor annak nagy részét le lehet törölni. De kis része rajta marad az anyagon, és ettől ugyanúgy szürkül, zsírosodik és koszosodik, mint a többi bútorkárpit. Ettől lesz a szöveten a sok folt, meg karika.

Igen sokan keresnek meg olyan ügyfelek, akiknek ilyen szövetű bútoruk van, hogy az eladók azt mondták nekik, hogy csak desztillált vízzel kell letörölni, és tiszta új lesz. Viszont már igen koszos, zsíros és hiába törölgetik, nem lesz újszerű, csak egyre foltosabb, segítsünk...

Mivel a tiszta víz nem oldja a zsírt, mitől is lenne tiszta a szövet... Már pedig a bútorszöveteken lévő szürkülés összetétele legnagyobb részben zsír-por-korom keveréke.)

Ezen szövetek tisztítása speciális technológiát igényel. Igen lassú folyamat, mert csak cm2-ről cm2-re haladva lehet megtisztítani a lezsírosodott, szürke részeket -lásd. az alábbi videókat-, ezért hihetetlen idő és munkaigényes. Akár 3-5 szöröse is lehet a többi bútorszövethez képest a szennyezettségtől függően. Egy más szövetű sarokülő tisztítása 1.5-2 óra. A csúcsunk egy közepesen szennyezett hófehér Nova Life sarokülő tisztítása volt. 7.5 (!) óráig tartott, mire tökéletes lett.

Ezért ezek - de csakis ezek !!! - tisztításának díja a szövet színétől és szennyezettségétől függően 5-8.000Ft /ülőhely. A pontos ár úgy kerül meghatározásra, hogy egy kis darabon próbatisztítást végzünk az ügyfél szeme láttára, majd kiszámoljuk, hogy kb. mennyi ideig fog tartani az egész kitisztítása. Ezután közöljük a teljes bútor tisztításának díját. Ha az ügyfél elfogadja, akkor elvégezzük, ha nem, akkor békében elválunk egymástól.

Hogy megbizonyosodhasson a munkánk minőségéről, hogy nem hiába fizet, kérem tekintse meg az alábbi folyamatos, vágás nélkül (!) készült videókat.

Sokkal jobban látja a tisztítás folyamatát, ha lejátszáskor teljes képernyőre vált, ill. beállítja a legjobb felbontásra.

(A teljes képernyőre váltáshoz először indítsa el a videót, majd kattintson a videolejátszó jobb alsó sarkában található jobb szélső téglalap alakú ikonra. A teljes képernyős módból való kilépéshez nyomja meg az Esc billentyűt a billentyűzeten, vagy kattintson ismét a Teljes képernyő ikonra. )

A videók HD minőségben készültek. A videólejátszó jobb alsó sarkában lévő fogaskerék ikonra kattintva beállíthatja a lejátszás minőségét. A legjobb minőségért az 1080p HD-re állítsa. Ha akadozik a videó, állítsa meg a lejátszást, és várja meg, amíg teljesen betöltődik, majd indítsa el. Lassú internet esetén csökkentse alacsonyabb felbontásra.

Az első videóban láthatják, hogy már pár perc alatt is milyen drasztikus változás áll be a kárpit tisztításunk során ebben, -az egykor hófehér NovaLife sarokülő, most foltos, leszürkült, lezsírosodott színében...A tökéletes végeredményhez még kellett pár óra. Ez a koszos állapot egyébként egy év termése, ugyanis az ügyfél minden évben karácsony előtt kitisztíttatja velünk... Na, csak ennyire szennytaszító ez a Novalife...

Ez egy NovaLife kanapé párnája, ami a fejektől az egyik oldalán lezsírosodott. Mint láthatják, a hátsó része még újszerű, és ugyanilyenre meg tudjuk csinálni. Hiába törölgették a tulajdonosok tiszta vizes ruhával ahogy a NovaLife forgalmazója ajánlja, csak nem akart az a fránya zsír lejönni...

Ez egy NovaLife kanapé párnája, ami a fejektől az egyik oldalán lezsírosodott. Mint láthatják, a hátsó része még újszerű, és ugyanilyenre meg tudjuk csinálni. Hiába törölgették a tulajdonosok tiszta vizes ruhával ahogy a NovaLife forgalmazója ajánlja, csak nem akart az a fránya zsír lejönni...

Ez egy kb. 7 éves Novalife fotel, minek erősen lezsírosodott a karfája. Ezt is sikerült újszerűre kitisztítani.

 

A saját tapasztalatomon alapuló személyes véleményem alapján a Carabu nevű velúrhatású anyagot is ide soroltam, de egyszer telefonon felhívott, és perrel fenyegetett bennünket a hazai forgalmazó cég ügyvezetője, Hermann József, a Markomp Kft-től, hogy az ő anyaguk, az Aqua Claean Carabu nem tisztítható nehezen, csak le kell egy kis vízzel törölni, és tökéletes lesz, és ha nem vesszük ki a felsorolásból a Carabu nevet, akkor fel fognak minket jelenteni. Sem időnk, sem energiánk nincs pereskedésre, ezért kivettük a nehezen tisztítható anyagok sorából.

Viszont a honlapjukon találtam két érdekes szöveget az Aqua Clean Carabu-val kapcsolatban.

"14. MILYEN FOLTOK TISZTÍTHATÓK AZ AQUA CLEAN -NEL? Jelenleg meg nem ismerünk olyan háztartásban előforduló szennyeződést, melyet ne tudtunk volna ezzel az eljárással eltávolítani. "

"10. HATÉKONY MÉG A NÉHÁNY NAPOS FOLTOK ESETÉN IS?

Az Aqua Clean Technology® hatékonysága nem függ a folt keletkezési idejétől. Nagy kiterjedésű hosszabb használatból eredő szennyeződések és zsírosodások tisztítására az Aqua Clean technológia sem nyújthat védelmet."

Most akkor mi van???

A személyes tapasztalatom szerint a tisztítandó bútorokon lévő szennyeződések több mint 90%-a, a "háztartásban előforduló, Nagy kiterjedésű, hosszabb használatból eredő szennyeződések és zsírosodások.".....Na, erről ennyit!

Majd Önök, kedves ügyfelek eldöntik, hogy a gyár által ajánlott tiszta vizes törölgetés mennyire hatékony tisztítás... Azután majd hívjanak, ha feladták a harcot, a zsírréteg tiszta vizes törölgetés útján történő eltávolítását...

Ja, és érdekes módon több konkurens tisztító kolléga is külön, drágább árkategóriába sorolja a velúrhatású, mikrofíber anyagokat. Vajon miért?

Többen kérdezik; Miért is nehéz a Novalife, Novastar, Carabu tisztítása?

Azért, mert rettentő nehezen adják ki magukból a koszt.

Egy bútorkárpit tisztítása gyakorlatilag ugyanolyan mosásnak számít, mint amikor Ön kimossa a ruháit. A vízbe ugye először tisztítószert tesz, majd a ruhát, amit ezek átjárnak. A tisztítószer feloldja a koszt, a víz pedig, mint vivőanyag magába veszi azt. Amikor kiönti a vizet, azzal együtt eltávozik a kosz is.

A mikrofiber szálak közé a napi használat során berakodik a zsírréteg, abba meg a por, és az egyéb szennyeződések, - a felvitt "szennytaszító" réteg ellenére-, mert ez inkább folyadéktaszító anyag. Ezért amikor a tisztítószeres vizet rávisszük a kárpitra, akkor az azt is letaszítja, és nem keveredik össze a zsiradékkal, kosszal. Márpedig ugyanúgy át kellene járnia,- mint az Ön ruháit, mint amikor kimossa őket. Így a tisztítószeres víz nem tudja kifejteni a hatását, a szennyeződés nem oldódik fel, a koszréteg nem akar eltűnni. Több év alatt sikerült egy olyan technológiát kikísérleteznünk, amivel mégis ki tudjuk tisztítani ezeket a szennytaszító, helyesebben folyadéktaszító anyagokat, a szennyezettség mértékétől függően szinte tökéletesre.

Jó tudniuk, hogy nem szabad súrolni ezeket a szöveteket! Szárazon elég strapabíróak, viszont vizesen könnyen szétmegy az anyag. Erre még az egyik forgalmazó is felhívja a figyelmet!

Túl szennyezettség esetén előfordulhat, hogy azelőtt be kell fejezni a tisztítást, mielőtt tökéletesen tiszta lenne, hogy mi magunk ne okozzunk a szöveten károsodást. Már több olyan házilag tisztított velúrhatású bútorral találkoztunk, amit a háziasszony kilyukasztott, ugyanis ráöntött valamilyen tisztítószert, majd elkezdte kefével erősen súrolni. Mivel nehezen jön ki a folt, ezért egyre erősebben súrolták, majd beütött a krach... Nekünk is úgy kell bánni ezekkel a szövetekkel a tisztítás közben, mint a hímes tojással.Rex-,és biliárd asztal:

Megtekintés után árajánlat.

Az árak visszavonásig érvényben vannak és alanyi áfa mentesek !

Kapcsolat:

Nagy Ferenc

+36-30-99-55-299
Ha telefonon nézi az oldalunkat, akkor
vagy a számra,
vagy ide kattintva azonnal hívhat,
vagy küldhet üzenetet,
vagy mentheti a számot
az adott telefon menüjétől függően!

Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.